Informatiesysteem Gemeente Alblasserdam

Zoeken in het RIS

Vergaderingen, bestuurlijke dossiers en documenten

Home / Vergaderingen / Agenda Commissie Grondgebied

Gemeente Dordrecht

Agenda Commissie Grondgebied

Details van de vergadering/agenda
Titel Commissie Grondgebied
Vergadernummer 2194325
Aanvang-sluiting 12-06-2018 19:30 - 12-06-2018 21:30

Uitnodiging
tot bijwoning van de openbare vergadering van de raadscommissie Grondgebied

Datum: dinsdag 12 juni 2018
Tijd: 19:30
Plaats: Alblasserdam
Locatie: Burgerzaal

Opening

1

min
Besluit

De voorzitter heet iedereen welkom en opent de vergadering. De agenda wordt vastgesteld.

2

De geheime bijlage van het raadsvoorstel actualisatie grondexploitaties 2018 wordt in beslotenheid besproken in de commissie Grondgebied.

min
Besluit

De commissie stelt vast dat in beslotenheid wordt vergaderd over de geheime bijlage behorend bij het raadsvoorstel actualisatie grondexploitaties.

3

min
Besluit

Het verslag wordt ongewijzigd vastgesteld.

Regulier

4

min
Besluit

Wethouder Kraijo meldt de stand van zaken rond PFOA, de nieuwe handreiking zal worden verspreid. De RIB over dit onderwerp geeft aan dat er eventueel een BIO georganiseerd kan worden voor nadere toelichting.
Verder vraagt de heer Kraijo hoe de commissie geïnformeerd wil worden over bouwplannen Pijlstoep en omgeving. De commissie wil het gesprek toespitsen op 'Wat zijn de kaders en waar wringt het?'

5

In de raadsretraite van 25 en 26 mei zijn instrumenten aangereikt om helder te krijgen welke rollen (van het raadslid) er in een dossier zijn en hoe die rollen ingevuld kunnen worden, ter aanscherping en verbetering van het democratisch proces. Afgesproken werd om aan de hand van de opbrengsten van de retraite met enkele dossiers aan de slag te gaan. Voor Grondgebied wordt gedacht aan Bereikbaarheid/Dijklint/GVVP en Duurzaamheid/Energietransitie.
Rondom de verbonden partijen werd afgesproken om rapporteurs aan te wijzen die onder het nieuw te agenderen punt 'mondelinge mededelingen rapporteurs' over ontwikkelingen en voortgang van de GR rapporteren. Voor Grondgebied wordt gedacht aan OZHZ.
De commissie wordt gevraagd deze werkwijze te gaan hanteren en om leden aan te wijzen als rapporteur.  

min
Besluit

De suggestie wordt gedaan om niet één maar twee rapporteurs aan te wijzen voor een dossier. Zorg voor zorgvuldige opdrachtformulering en hecht dit in raadsverband af. Als dossier wordt Duurzaamheid genoemd en voor OZHZ zullen rapporteurs worden gezocht. Zo mogelijk zal Bereikbaarheid als dossier worden toegevoegd. Namen van deelnemers zullen worden aangeleverd bij de griffie.

Bespreekstukken

6

min
Besluit

De wethouder zal schriftelijk reageren op een aantal punten uit de geheime bijlage, de beantwoording wordt toegevoegd aan de stukken. Het voorstel gaat als hamerstuk naar de raad van 19 juni.

7

min
Besluit

Het voorstel wordt aangepast naar de juiste formulering (bestemmingsmogelijkheid wonen). Zo nodig wordt het voorstel als bespreekstuk opgevoerd op de raad van 19 juni.

8

min
Besluit

De raadsinformatiebrief wordt besproken en zal op de doorlopende lijst ingekomen stukken worden geplaatst op de raad van 19 juni.

9

min
Besluit

De wethouder zorgt voor een aanvullend memo dat voorafgaand aan de raad van 19 juni wordt verspreid. Het voorstel wordt als bespreekstuk geagendeerd op de gemeenteraad.

10

min
Besluit

De wethouder zegt toe om met Woonkracht10 te bespreken of er een mogelijkheid is dat zij eerder de panden overnemen, zodat de lening eerder kan worden afgelost. Het raadsvoorstel wordt als bespreekstuk geagendeerd bij de raad van 19 juni.

Ingekomen stukken

11

min
Besluit

De raadsinformatiebrief wordt op de doorlopende lijst ingekomen stukken voor de raad geplaatst van 19 juni.

Sluiting

12

min
Besluit

Er wordt geen gebruik gemaakt van de rondvraag.

13

min
Besluit

De voorzitter bedankt de aanwezigen en sluit de vergadering.

Inspreekrecht burgers

Bij elk agendapunt, met uitzondering van door de raad bepaalde gevallen, krijgen aanwezigen in twee termijnen de gelegenheid het woord te voeren. Elke spreker krijgt in de 1e termijn vijf minuten het woord en in de 2e termijn de gelegenheid voor nog een korte reactie.

Inzage stukken
De volledige stukken zijn beschikbaar via het RIS.

Voorzitter: A.C. van 't Zelfde